Accions promocionals en mitjans de comunicació

Cinc viatges de premsa específics permeten descobrir l’oferta turística de la destinació a 21 periodistes procedents del Regne Unit, França, la República Xina i l’Estat espanyol.


MARç 2014

El mes de març el Patronat de Turisme ha organitzat, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i el suport de nombroses entitats i empreses turístiques gironines, cinc viatges de premsa de temàtica diversa per a vint-i-un periodistes procedents del Regne Unit, França, la República Xina i l’Estat espanyol.

 

Els dies 4, 5 i 6 de març, vuit periodistes xinesos de diversos mitjans — Shanghai Morning Post, World Traveller, Global Times, Modern Weekly, Travel & Leisure, Shanghai Times— van visitar diferents espais naturals, monumentals i culturals de la Costa Brava entre els qual hi havia el Triangle Dalinià, la ciutat de Girona i els casinos de Peralada i Lloret de Mar. Aquesta visita va tenir lloc amb motiu de l’Exposició Universal de Xangai durant la qual se celebrarà la Setmana de Catalunya, del 24 al 30 de maig. També, del 5 al 9 de març, una periodista britànica va visitar la Costa Brava amb la finalitat d’actualitzar continguts informatius per a la reedició de la guia turística de butxaca AA Essential Costa Brava.


Simultàniament a aquests viatges, un grup format per vuit periodistes espanyols redactors de diaris i revistes com Turismo y Aventura, QTravel, Paisajes desde el tren, i els suplements de viatges Destinos, del diari El Periódico, i Viajar, de l’ABC, varen realitzar la Ruta Pirineu Comtal que desenvolupa la Direcció General de Turisme per tal de promocionar aquest nou producte cultural entre el mercat de proximitat. La ruta a la demarcació de Girona va transcórrer per Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Beget, Besalú, Girona i Castelló d’Empúries.


Del 21 al 24 de març un equip de la cadena francesa de televisió de documentals Odyssée (TF1) va dur a terme un viatge de premsa a la Costa Brava per a la producció de dos reportatges que s’emetran en el programa Du bon, du beau, du bien-être amb el títol «Les escapades d’encant a Catalunya: Begur, Pals i Peratallada» i «Triangle de Dalí».

Finalment, del 25 al 28 de març, dues periodistes britàniques del diari The Sunday Telegraph varen visitar la Costa Brava amb l’objectiu de conèixer aspectes culturals, tradicionals i gastronòmics de la destinació i activitats d’experimentació de diverses activitats esportives.

Els viatges de premsa permeten al Patronat de Turisme difondre mitjançant la publicació de diversos articles i reportatges apareguts en premsa nacional i internacional, els productes i serveis turístics i les novetats en l’oferta de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.