Accions promocionals

Nou viatges de premsa i un viatge de familiarització de luxe per al mercat xinès


MARç 2014

 Aquest mes de setembre el Patronat de Turisme va organitzar deu programes de visites i activitats adreçats a periodistes i agents de viatge perquè coneguessin les destinacions gironines i la seva oferta turística.


Cal destacar el viatge de familiarització a Catalunya per donar a conèixer l’oferta de luxe i qualitat al mercat xinès impulsat per l’Agència Catalana de Turisme del 21 al 23 de setembre. El Patronat de Turisme va participar en l’acció promocional oferint visites, serveis i activitats al grup de vuit majoristes xinesos especialitzats que, durant tres dies, van ser a la Costa Brava. El programa de descobriment de la destinació i d’establiment de contactes amb empreses va incloure visites a allotjaments turístics de la màxima categoria, àpats en restaurants d’avantguarda i diverses activitats proposades per empreses gironines com degustacions de vins de la DO Empordà, clinics en camps de golf, etc. Així mateix, es va organitzar un workshop entre agents xinesos i dotze empreses turístiques gironines.

També, aquest mateix mes, es van fer nou viatges de premsa amb una quarantena de periodistes procedents d’Alemanya, Bèlgica, Holanda i Madrid. Els periodistes d’Alemanya van fer touring en motocicletes de gran cilindrada des dels Pirineus fins al litoral gironí; la cadena holandesa VRT va realitzar un programa centrat en les vies verdes de les comarques gironines; periodistes belgues van visitar els vestigis jueus de les poblacions de Besalú, Castelló d’Empúries i Girona; periodistes de la revista Sobremesa van visitar cellers de la DO Empordà, i quinze periodistes russos van realitzar un programa dedicat a Dalí i les tradicions catalanes, entre d’altres.

Un bon nombre d’entitats i empreses privades del sector turístic gironí van participar i col·laborar directament en els viatges de premsa i familiarització.