Accions de promoció en els mitjans de comunicació

Deu viatges de premsa específics permeten descobrir l’oferta turística de la destinació a 33 periodistes procedents de França, Itàlia i Alemanya.


MARç 2014

Durant el mes d’abril, el Patronat ha organitzat, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, les oficines espanyoles de turisme a l’estranger i nombroses entitats i empreses turístiques gironines, deu viatges de premsa de temàtica diversa per a 33 periodistes procedents de França, Alemanya, Holanda i Itàlia. A través dels viatges de premsa, el Patronat vol difondre a l’exterior els productes i serveis turístics, i les novetats en l’oferta de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

En la línia de la promoció del tram del Camí de Sant Jaume que transcorre per les comarques gironines, endegada per la Direcció General de Turisme, el Patronat va organitzar a petició de l’ACT l’estada d’un grup de nou periodistes italians de diverses publicacions –Oasis, Atmosphere, Progress Viaggi, Weekend Viaggi o Medioevo– que van dur a terme un programa de visites i activitats que incloïa la visita d’espais i monuments del Camí de Sant Jaume a la demarcació de Girona. Entre aquests hi havia les poblacions del Port de la Selva, Peralada, Figueres i Girona, i els monestirs de Sant Pere de Rodes i de Vilabertran.

Dues periodistes franceses especialitzades en activitats esportives i turisme actiu dels mitjans www.ultrafondus.fr i Trail Attitude van participar com a corredores i corresponsals de diversos mitjans en la segona edició de la cursa Costa Brava Xtrem Running, fet que els va permetre allargar la seva estada a la zona per a la posterior elaboració d’articles de contingut turístic dedicats a la destinació Costa Brava.

D’altra banda, al número de març de la revista Mucho Viaje (87.368 lectors) es va publicar un reportatge dedicat a la Costa Brava de cinc pàgines d’extensió dins la secció especial «Planes. Semana Santa» titulat «Amor a primera vista». Aquest reportatge descriu un recorregut de Blanes a Portbou que conté informació pràctica i recomanacions al lector. Aquest treball és fruit del viatge de premsa que la periodista Menchu Redondo va fer a la zona l’any passat.