Acció promocional al mercat italià

Nou operadors turístics especialitzats en cultura acomiaden l’exposició de Salvador Dalí a Milà i s’interessen per conèixer la Costa Brava.


MARç 2014

El 30 de gener s’ha clausurat l’exposició de Salvador Dalí que ha acollit durant quatre mesos el Palazzo Reale de la ciutat de Milà. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha dut a terme una darrera acció de difusió dirigida a operadors turístics per donar-los a conèixer Dalí com a producte cultural i també el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Amb anterioritat a l’inici de l’exposició, des del Patronat de Turisme es van emprendre accions promocionals adreçades a mitjans de comunicació i públic italià amb l’objectiu de presentar i estimular l’interès del visitant de l’exposició per la Costa Brava, espai geogràfic estretament vinculat a l’artista empordanès.

El 17 de gener, el Patronat de Turisme va organitzar una visita comentada a l’exposició per a un grup específic d’operadors turístics especialitzats en viatges culturals a Catalunya a qui es va presentar i lliurar informació sobre el Triangle Dalinià i el conjunt de la destinació Costa Brava. Entre les agències participants més destacades hi havia King Holidays, agència que ja programa la Costa Brava en els seus catàlegs i que busca propostes diferenciadores tant per a viatges individuals com per a grups; Naar, operador del Touring Club Italiano, l’associació cultural més important d’Itàlia que el 2012 crearà un catàleg específic d’Europa amb un paquet especial de la Costa Brava, i Il Girasole Viaggi, agència especialitzada en viatges que utilitzen el tren com a mitjà de transport i que va interessar-se per l’estació de muntanya de la Vall de Núria i el tren cremallera. Altres agències participants van ser Girobus Viaggi, Mbros Viaggi - Museum Tour, Cocktail Viaggi i Duomo Viaggi.

En acabar la visita de l’exposició, el grup es va traslladar al restaurant Llevataps de la ciutat on va poder degustar un àpat a base de plats i productes de la gastronomia gironina.

L’endemà de l’acció, tècnics del Patronat de Turisme van visitar cinc operadors de viatges de la ciutat per aprofundir en continguts i qüestions logístiques de la destinació Costa Brava que se’ls havien presentat el dia anterior. A partir d’aquestes reunions es va concretar un paquet cultural per a grups a la demarcació gironina que inclou Besalú, la fortalesa de Sant Ferran de Figueres i el castell de Peralada.