Acció Envie de Catalogne

Tretze entitats i empreses turístiques gironines van promocionar-se en el mercat francès a través de l’acció Envie de Catalogne de Montpeller.


MARç 2014

Del 15 al 17 d’abril ha tingut lloc a la ciutat francesa de Montpeller l’acció promocional Envie de Catalogne adreçada al públic final. L’acció vol acostar al públic francès els valors paisatgístics, culturals, turístics i festius de Catalunya i les seves principals destinacions turístiques. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, juntament amb dotze entitats i empreses turístiques gironines –Llançà, Roses, Figueres, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Girona, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i la Vall d’en Bas–, així com també els consells comarcals de l’Alt Empordà i Baix Empordà, l’Associació Turística de Palafrugell i el Grup Peralada van participar-hi amb el conjunt de la seva oferta turística. En el decurs de la mostra de turisme s’hi han acostat entre 80.000 i 100.000 visitants.

El vespre del 14 d’abril, es va celebrar a la Maison des Relations Internationales de la Ville l’acte inaugural de l’acció, amb la presència de mitjans de comunicació, professionals del sector i autoritats. Durant la vetllada es va servir un còctel amb productes gastronòmics catalans i hi va actuar el grup d’havaneres Els Cremats, de la Costa Brava. Van assistir-hi, entre d’altres, autoritats franceses, el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i la directora del Patronat de Turisme, Dolors Batallé.

Amb anterioritat a l’acció promocional Envie de Catalogne de Montpeller, esdeveniment que clausura l’Any de Catalunya a França, el Patronat de Turisme va participar –ara fa un any– en una acció similar celebrada a Tolosa de Llenguadoc, on a més a més es va realitzar amb èxit de participació una sessió comercial programada conjuntament entre patronats i agents de viatges, operadors turístics, comitès d’empresa, associacions i altres col·lectius de la regió francesa de Migdia-Pirineus.

La participació del Patronat de Turisme en aquesta acció pretén apropar el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i del Pirineu de Girona a aquest mercat emissor tan important –per la seva proximitat– a les comarques gironines.

Acció Propera estació TGV... Costa Brava

Amb motiu de l’arribada del TGV a Figueres, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, juntament amb la companyia SNCF i el tren hotel Elipsos, ha editat un tríptic de presentació de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona juntament amb 10 paquets turístics amb l’oferta d’allotjament i activitats a les zones de l’Alt Empordà-Figueres i el Gironès-Girona. Amb aquesta publicació es vol potenciar la destinació i captar l’interès de l’usuari dels trens d’alta velocitat a França. 

També a Montpeller es va situar durant uns dies un espai informatiu a l’estació TGV de la ciutat. Aquest espai estava decorat amb una imatge del territori català i s’hi oferia material informatiu de la demarcació de Girona.

Aquesta acció promocional es realitzarà en diverses estacions de tren franceses per on circula el tren d’alta velocitat que connecta París amb la Costa Brava.