2n Premi Internacional del Còmic Costa Brava

Tres dibuixants del món del còmic donen suport al Premi


MARç 2014

Els dibuixants de còmic Cels Piñol, autor de Fanhunter, Xavier Carrasco, col·laborador d’El Jueves amb les historietes «Autopsia urbana», «Solo Suso» i «Klaus & Bruno Cía.», i Nacho Fernández, autor de Dragon Fall i també de Templarios o Dark Breed, donen suport al Premi Internacional del Còmic Costa Brava en el marc d’una trobada que es va presentar a Barcelona.

El premi, que neix amb motiu del Festival del Còmic de Torroella de Montgrí, arriba a la segona edició i es considera el més ben dotat de l’Estat espanyol amb vint mil euros (bases). En la primera edició del Premi Internacional del Còmic Costa Brava, va resultar guanyadora l’obra Ocupante, del guionista Andreu Martín, el dibuixant Jorge Jacobo Navarro i el colorista Carlos Ruano.



A banda dels autors Cels Piñol, Xavier Carrasco i Nacho Fernández, que van dibuixar tres vinyetes en les quals van interpretar escenes sobre el turisme de la Costa Brava, van assistir a la trobada l’alcalde de Torroella de Montgrí-l’Estartit, Jordi Cordón, el director general de Panini, Lluís Torrent, i el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos.

El Premi Internacional del Còmic Costa Brava, presentat a mitjans especialitzats en cultura i turisme, està impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de Torroella-l’Estartit, i organitzat per Panini España. Els objectius del premi són difondre i estimular la participació d’autors i dibuixants del còmic, contribuir a divulgar el Festival del Còmic de Torroella de Montgrí i, finalment, potenciar el prestigi internacional de la marca Costa Brava tot vinculant la destinació turística a un àmbit cultural i artístic que té seguidors arreu del món.